فهرست مطالب این صفحه
Toggleدر دنیای امروزی استفاده از دستگاه های همراه مانند موبایل و تبلت برای سرچ در گوگل بیشتر از هر زمان دیگری رو به افزایش است. همین موضوع باعث شده است تا میزان وب گردی با تلفن های همراه بسیار بیشتر از کامپیوتر ها و لپ تاپ ها باشد. به همین دلیل، گوگل تصمیم گرفت تا با تغییر در الگوریتم خود، تاکید بیشتری بر روی نسخه موبایل سایت ها قرار دهد.
در این مقاله، به بررسی الگوریتم Mobile First Index که تاثیر گذاری زیادی بر رتبه بندی و جایگاه سایت ها در نتایج جستجوی گوگل دارد، می پردازیم. ما به تحلیل این الگوریتم و تاثیرات آن بر بهینه سازی سایت ها برای دستگاه های همراه می پردازیم. اگر به آشنایی بیشتر با الگوریتم اولویت با موبایل علاقه مند هستید در ادامه این مطلب از آژانس دیجیتال مهرگان با ما همراه باشید.
الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست؟ الگوریتم موبایل فرست ایندکس یک الگوریتم است که گوگل برای رتبه بندی صفحات وب در نتایج جستجوی موبایل از آن استفاده می کند. این الگوریتم تلاش میکند تا صفحاتی که با کیفیت بیشتری برای دستگاههای موبایلی ارائه شدهاند، را در نتایج جستجو بالاتر نمایش دهد. بهطور کلی، این الگوریتم به منظور بهبود سرعت، رابط کاربری بهتر و بهرهوری بیشتر صفحات وب در موبایل، مورد استفاده قرار میگیرد. الگوریتم موبایل فرست ایندکس به این معنی است که خزنده وب گوگل (Google Web Crawler) برای انجام رتبه بندی، نسخه موبایل محتوای یک وب سایت را نسبت به نسخه دسکتاپ همان وبسایت در اولویت قرار می دهد. اما این الگوریتم چه تأثیری بر روی وب سایت ها می گذارد؟
الگوریتم Mobile First Index تحول مهمی در بررسی و رتبه بندی وب سایتها توسط موتور جستجوی گوگل ایجاد کرده است. این الگوریتم به این معنی است که اولین و اصلی ترین معیار گوگل برای ارزیابی و رتبه بندی یک وب سایت، نسخه موبایل آن است نه نسخه دسکتاپ.
بنابراین، وب سایتهایی که طراحی و بهینه سازی مناسبی برای مشاهده روی دستگاه های موبایل نداشته باشند، احتمالا رتبه بندی پایین تری در صفحات نتایج جستجوی گوگل خواهند داشت. در واقع، اگر یک وب سایت به طور کامل بهینه نشده و به صورت ریسپانسیو (Responsive) برای دستگاه های موبایل نباشد، ممکن است این موضوع موجب افت رتبه بندی آن وبسایت در نتایج جستجوی گوگل شود.
یک وبسایت مناسب برای مشاهده در موبایل باید به موارد زیادی توجه داشته باشد از جمله می توانیم به استفاده از طراحی وب سایت ریسپانسیو، افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب، بهبود ساختار وب سایت و ایجاد محتوای مناسب برای دستگاه های موبایل اشاره کنیم.
علت اصلی ایجاد الگوریتم موبایل فرست ایندکس توسط گوگل، افزایش قابل توجه استفاده کاربران از دستگاه های موبایل برای جستجوی اطلاعات و ورود به وبسایت ها است. با توجه به اینکه تعداد کاربران موبایل در حال افزایش است و برای بسیاری از افراد دسترسی به اینترنت از طریق دستگاه های همراه روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند، گوگل تصمیم به ایجاد الگوریتم موبایل فرست ایندکس گرفت.
این الگوریتم مواردی را مورد بررسی قرار می دهد که نشان دهنده تناسب یک وبسایت با تجربه کاربران تلفن همراه باشد. در ادامه به برخی از مهم ترین این موارد خواهیم پرداخت:
یک طراحی وب واکنش گرا (Responsive) به طور خودکار با اندازه های مختلف صفحه نمایش، تغییر جهت (افقی/عمودی) دستگاه و مدل های مختلف تلفن همراه سازگار است. برای داشتن یک وب سایت موبایل پسند فونت ها را برای دستگاه های تلفن همراه تنظیم کنید. عناصر را مجدداً مرتب کنید. واکنش گرا بودن بدین معنا است که به جای داشتن چندین URL برای یک صفحه وب (که یکی برای موبایل و دیگری برای دسکتاپ باشد) از یک URL واکنش گرا استفاده کنید. برای تست کردن ریسپانسیو بودن یک وبسایت می توانید صفحه مرورگر دسکتاپ خود را کوچک کرده یا از دستگاه های موبایل مختلف برای مشاهده وب سایت خود استفاده کنید.
اگر می خواهید گوگل محتوای سایت شما را رتبه بندی کند، باید مطمئن شوید که وب سایت شما قابل خزیدن است. اما این به چه معنا است؟ گوگل باید بتواند صفحات شما را پیدا کند، کد شما را اجرا کند و محتوای شما را (مخصوصا روی نسخه موبایل) ارزیابی کند.
در اینجا به چند روش اشاره می کنیم تا مطمئن شوید سایت شما قابل خزیدن و رتبه بندی است:
سخن پایانی
الگوریتم Mobile First Index در سال 2018 برای اولین بار معرفی شد و به تغییرات مهمی در رویکرد رتبایه بندی گوگل بر صفحات وب منجر شد. با این الگوریتم، گوگل ابتدا نگاهی به نسخه موبایل یک وبسایت میاندازد و براساس آن، صفحات را رتبه بندی میکند. این باعث شده است که وبسایت هایی که به طور کامل برای استفاده در دستگاه های موبایل بهینه سازی شدهاند، در رتبه بندی گوگل، رتبه بهتری کسب کنند. امیدواریم با مطالعه این مطلب کاملا با این الگوریتم گوگل آشنا شده باشید.