تا به حال این سوال برایتان پیش آمده، که وبسایت های درون اینترنت کجا قرار دارند؟ فایل ها، عکس ها، متن ها و موارد مختلفی که در یک وب سایت اینترنتی وجود دارند، در کجا ذخیره میشوند؟
همانطور که تلفن همراه شما برای ذخیره سازی عکس ها، فیلم ها، آهنگ ها و … به یک حافظه برای ذخیره سازی احتیاج دارد، وب سایت ها نیز باید اطلاعات درون خود را، در فضایی خاص ذخیره کنند. این فضای خاص که اطلاعات وب سایت ها را در خود نگهداری می کند، هاست نام دارد. در ادامه این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ مهرگان، شما را با مفهوم host و انواع آن آشنا می کنیم.
هاست (میزبانی وب سایت) نوعی فضای ذخیره سازی است که به افراد یا مشاغل اجازه می دهد تا اطلاعات وب سایت خود را در اینترنت ذخیره کرده و در دسترس دیگران قرار دهند. در واقع host قسمتی از یک سرور میباشد که اطلاعاتی نظیر متن، عکس، فیلم و … را در خود نگه می دارد. برای درک بیشتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید.
– کامپیوتر یا لپ تاپ خود را به عنوان یک سرور در نظر بگیرید، بدین ترتیب فولدر ها و پوشه هایی که در کامپیوتر خود دارید، به عنوان host شناخته می شوند. همانطور که در هر پوشه از کامپیوتر خود می توانید اطلاعات مختلفی را ذخیره کنید، در هر یک از host های درون سرور نیز میتوان اطلاعات وب سایت های مختلف را ذخیره کرد.
تعداد سایت هایی که روی یک سرور قرار می گیرند به قدرت پردازنده، رم، فضای سرور و … بستگی دارد. هر سرور نیاز به یک برنامه مدیریتی دارد تا هر کاربر بتواند وب سایت خود را به صورت جداگانه مدیریت کند. cPanel یکی از شناخته شده ترین نرم افزارها در این زمینه می باشد (هاست سی پنل).
حالا که متوجه شدید هاست چیست، لازم است با انواع هاست ها نیز آشنا شوید.
هاست ها بر اساس یک سری معیارها، به دسته بندی های مختلف تقسیم می شوند. به عنوان مثال هاست ها را بر اساس سیستم عامل، نوع تخصیص حافظه، نرم افزار مدیریتی و… تقسیم بندی میکنند. در ادامه به معرفی انواع host بر اساس معیارهای مختلف میپردازیم.
میزبانی وب (هاستینگ ) بر اساس تخصیص حافظه به انواع مختلف زیر تقسیم می شود :
هاست اشتراکی (Shared Hosting) : رایج ترین نوع میزبانی وب است که در آن چندین وب سایت بر روی یک سرور راه اندازی می شوند. این نوع میزبانی، یک گزینه مقرون به صرفه میباشد و برای وب سایت های کوچک تا متوسط با ترافیک متوسط مناسب است.
میزبانی VPS (VPS Hosting): نوعی میزبانی است که در آن یک سرور به چند سرور کوچکتر(سرور مجازی ) تقسیم می شود که هر کدام دارای سیستم عامل و منابع خاص خود هستند. Vps کنترل و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به host اشتراکی فراهم می کند و برای وب سایت هایی با حجم ترافیک بالاتر مناسب است.
هاست اختصاصی (Dedicated Hosting): در هاست اختصاصی، یک سرور تنها به یک وب سایت یا مشتری اختصاص داده می شود. این نوع هاست، کنترل و انعطاف پذیری کامل بر روی منابع سرور را فراهم می کند و برای وب سایت ها و برنامه های پربازدید مناسب است.
هاست ابری (Cloud Hosting): هاست ابری، به جای یک سرور، از شبکه ای از سرورها برای میزبانی وب سایت استفاده می کند. مقیاسپذیری، قابلیت اطمینان و انعطافپذیری در این نوع میزبانی بسیار بالا میباشد. این نوع میزبانی برای وبسایتهای پرترافیک که افزایش بازدید کاربران را تجربه میکنند مناسب است.
انواع مختلفی از هاست بر اساس سیستم عامل وجود دارد که عبارتند از:
هاست ویندوزی: ویندوز یک سیستم عامل محبوب است که در بسیاری از کامپیوتر های شخصی و سرورها استفاده می شود. هاست های ویندوز معمولا در محیط های سازمانی استفاده می شوند و طیف وسیعی از برنامه ها را پشتیبانی می کنند.
هاست لینوکس: لینوکس یک سیستم عامل متن باز است که به طور گسترده در سرورها و کامپیوتر های شخصی استفاده می شود. به دلیل قابلیت اطمینان، امنیت و انعطاف پذیری، از این سیستم عامل در سرور ها و هاست ها استفاده میشود.
هاست وردپرسی: نوع از هاست لینوکسی میباشد که با پیاده سازی یک سری تنظیمات خاص، آن را برای وب سایت ها وردپرسی بهینه سازی میکنند. Host وردپرسی به عنوان هاست مخصوص وردپرس، بهترین هاست برای راه اندازی وب سایت های وردپرسی میباشد.
هاست ها بر اساس کاربردشان، انواع مختلفی دارند. در زیر برخی از آنها را معرفی میکنیم که به شرح زیر می باشد :
هاست دانلود
برخی از هاستینگ ها برای دانلود فایل ها راه اندازی می شوند. بدین صورت که فیلم ها، آهنگ ها و فایل های دیگر در آن ها قرار می گیرد تا کاربران آن ها را دانلود کنند (مانند سایت های موزیک و فیلم). host معمولی برای این سایت ها مناسب نیستند زیرا سرعت دانلود در آنها کم بوده و باعث نارضایتی کاربران می شوند. در نتیجه حتی اگر از هاست معمولی برای وبسایت خود استفاده می کنید، بهتر است یک هاست دانلود نیز تهیه کنید تا سرعت دانلود شما چندین برابر شود.
هاست ایمیل
این نوع از میزبانی که به عنوان سرور ایمیل نیز شناخته می شود وظیفه ارسال، دریافت و ذخیره پیام های ایمیل را بر عهده دارد. در واقع host ایمیلی به تنهایی برای سایت ارائه نمی شود بلکه به عنوان یک هاست کمکی در کنار هاست اصلی مورد استفاده قرار میگیرد. این host به شما کمک می کند تا ایمیل های خود را بدون افت سرعت، ارسال و دریافت کنید.
هاست پایتون
خدمات میزبانی برای اهداف خاص و برای استفاده از سایت هایی با ویژگی های منحصر به فرد نیز ارائه میشود. در بین تمامی سایت ها، وب سایت هایی وجود دارند که با زبان برنامه نویسی پایتون ساخته شده اند. برای چنین سایت هایی بهتر است از هاست پایتون استفاده کرد. چرا که این نوع host برای سایت های پایتونی تنظیم شده است.
host یک فضای کوچک از سرور میباشد. به طور کلی می توان گفت سرورها به قسمت های کوچکتری تقسیم می شوند که به هر کدام از این قسمت ها، هاست گفته میشود. مهم ترین تفاوت هاست و سرور این است که، شما در میزبانی وب دسترسی محدودی به منابع (رم، سی پی یو و..)خواهید داشت، در حالی که در سرور هیچ محدودیتی وجود ندارد.
جمع بندی
هاست را می توان ناحیه بسیار کوچکی از سرور اصلی در نظر گرفت که قابلیت ذخیره فایل ها را دارد. می توانید محتوای وب سایت خود را در host ذخیره کنید و یکی از انواع آن را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید. در این مقاله از آژانس طراحی سایت و سئو سایت مهرگان شما را با مفهوم host و انواع آن آشنا کردیم. در صورت نیاز به دریافت مشاوره جهت خرید هاست مناسب، میتوانید با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.