بدون شک، داشتن یک طراحی سایت مناسب و استاندارد، نه تنها در افزایش بازدید وب سایت و سئو سایت شما تاثیر دارد، بلکه باعث افزایش رتبه بندی شما در گوگل نیز میشود. همانطور که در مقاله وردپرس چیست نیز به طور کامل و مفصل اشاره کردیم، یکی از بهترین راهها برای داشتن یک طراحی سایت مناسب، طراحی سایت وردپرسی است.
حال، در این مقاله دیگر از وب سایت مجموعه مهرگان، قصد داریم تا بر روی موضوع وردپرس دقیق تر شده و به طور حرفه ای تری به بررسی مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس بپردازیم تا بتوانید بیشترین استفاده را از این ابزار بسیار کارا ببرید.
همچنین، در بخشهای انتهایی مقاله نیز، نیم نگاهی به موضوع نحوه طراحی سایت با وردپرس میاندازیم.
وردپرس توسط چه کسانی استفاده میشود؟
به طور کلی، هر سازمان، شرکت، و یا حتی فردی که بخواهد از طریق ساخت وب سایت وارد دنیای مجازی شود، میتواند از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کند. از آن جایی که طراحی سایت وردپرس دارای یک سری پیچیدگیهای خاص خودش است، معمولا شرکتها و کسب و کارها از افراد متبحر و کاربلد در زمینه طراحی سایت خود کمک میگیرند تا در این مسیر دچار اشتباه نشوند. در حالت کلی، وب سایتهایی که اکثرا با کمک وردپرس ساخته میشوند شامل دو دسته بسیار مهم زیر است:
- طراحی سایت شرکتی: سایتی زیبا و شکیل بوده که در آن به بررسی همه چیز در مورد شرکت مورد نظر پرداخته میشود. در این سایتها، هدف از طراحی، آشنا کردن بیشتر مخاطبان با شرکت مورد نظر ما است. رنگ بندی و طراحیهای گرافیکی سایت نیز با هماهنگی مدیر کسب و کار صورت میگیرد.
- طراحی سایت فروشگاهی: سایتهایی هستند که نسبت به سایتهای شرکتی پیچیدگی بیشتری در طراحی داشته و باید به درگاه پرداخت نیز متصل شوند. به روز بودن اطلاعات، و بالا بودن امنیت این سایتها از بیشترین اهمیت برخوردار است.
مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس
حال که با همه چیز مهم در مورد طراحی سایت با وردپرس آشنا شدیم، برویم سراغ اصلی ترین هدف این مطلب، یعنی مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس:
مزایای طراحی سایت با وردپرس:
از مهم ترین مزایای طراحی سایت با وردپرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده آسان: طراحی وبسایت وردپرس فوق العاده کاربرپسند بوده و یادگیری آن برای هر شخصی بسیار ساده است. حتی اگر مبتدی باشید، میتوانید به سرعت با کمک وردپرس، وب سایت خود را راهاندازی کنید. البته در صورتی که بخواهید ویژگی خاصی را برای سایت خود در نظر بگیرید، طبیعتا به کمک افراد متبحر و برنامه نویسان حرفه ای در این زمینه نیاز خواهید داشت.
- انعطاف پذیری بالا: وردپرس بسیار قابل تنظیم بوده و میتواند برای هر نوع وب سایتی، از یک وبلاگ ساده گرفته تا یک فروشگاه تجارت الکترونیکی، استفاده شود. مانند بخش بالا، هرچه قصد داشته باشید تا انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید، به کمک بیشتر برنامه نویسان نیاز خواهید داشت.
- امنیت بالا: وردپرس یکی از امن ترین سیستمهای مدیریت محتوای موجود است که آن را برایکسب و کارهایی که نیاز به محافظت از دادههای خود دارند ایده آل میکند. البته امنیت هیچ چیزی در دنیای اینترنت 100 درصد نیست و نباید توقع داشته باشید که با کمک وردپرس میتوانید خود را از هر نوع نفوذی ایمن کنید.
- طراحی واکنش گرا(یا همان ریسپانسیو بودن): قالبهای وردپرس به گونه ای طراحی شده اند که واکنش گرا باشند، به این معنی که در هر دستگاهی، از رایانههای رومیزی گرفته تا تلفنهای همراه، بتوانید وب سایت طراحی شده خود را مشاهده کنید.
- پلاگینها و تمها: هزاران افزونه و تم در دسترس برای وردپرس وجود دارد که به شما این امکان را میدهد تا وب سایت خود را سفارشی سازی کنید. اکثر این سفارشی سازیها کاملا بدون کمک حتی یک خط برنامه نویسی صورت میگیرد.
- پشتیبانی و انجمن: یکجامعه فعال از توسعه دهندگان و کاربران در دنیای وردپرس وجود دارند که مایل هستند در مورد هر مشکل یا سوالی که ممکن است در مورد استفاده از وردپرس داشته باشید به شما کمک کنند.
معایب طراحی سایت با وردپرس:
وردپرس، مانند تمامیابزارهای طراحی سایت، دارای معایبی نیز میباشد. در این جا به بررسی چند نکات مهم و مشکلات سفارش طراحی سایت با وردپرسمیپردازیم:
- مسائل امنیتی: با وجود ویژگیهای امنیتیبالای وردپرس و آپدیتهای مستمر سیستم آن، هنوز برخی از خطرات امنیتی مرتبط با استفاده از وردپرس وجود دارند، مانند تلاشهای هک یا تزریق کد مخرب به فایلهای اصلییااستفاده از افزونههایی که مشکوک به نظر میرسند.
- به روز رسانی و نگهداری: به روز نگه داشتن سایت وردپرس خود با آخرین نسخه نرم افزار از نظر امنیتی بسیار مهم است. اگر دانش فنییا منابع لازم برای انجام منظم این کار را نداشته باشید،این امر میتواند زمان بر باشد.
- پلاگینها و تمهای گران قیمت: در حالی که تعداد زیادی افزونه و تمهای رایگان برای وردپرس در دسترس هستند، برخی از پلاگینهای پیشرفته ترمیتوانند بسیار گران باشند و در ابتدا برای همه کسب و کارها به صرفه نباشد.
- مشکلات سازگاری: متاسفانه، در وردپرس، این امکان وجود دارد که همه افزونهها و تمها نتوانند به راحتی با یکدیگر سازگار شوند و همکاری کنند. بنابراین مهم است که قبل از نصب آنها در سایت خود از سازگاری آنها اطمینان حاصل کنید، زیرا این امر میتواند باعث ایجاد تداخل شود که میتواند منجر به خطا یا مشکلات دیگر شود.
- گزینههای سفارشیسازی محدود: در حالی که گزینههای سفارشیسازیرایگان زیادی از نظر تمها و پلاگینها در دسترس هستند، ممکن است در مواقعیبه قابلیت خاصیدر وب سایت خود نیاز داشته باشید که در هیچیک از گزینههای سفارشی موجود نباشد. اینمیتواند به معنای استخدام یک توسعه دهنده باشد که ممکن است هزینه بر باشد.
- دانش فنی: اگر دانش فنیطراحی سایت را ندارید، راه اندازییک وب سایت با استفاده از وردپرس میتواند بسیار دلهره آور باشد، زیرا تنظیمات مختلف زیادی وجود دارند که قبل از اینکه به درستی کار کند نیاز به پیکربندی دارند. البته در صورت کمک گرفتن از یک طراح حرفه ای، لازم نیست نگران این مورد باشید.
طراحی سایت با وردپرس چگونه است؟
به طور کلی، مراحل طراحی سایت با وردپرس توسط یک فرد یا شرکت حرفه ای به صورت زیر صورت میگیرد:
- صحبت و مذاکره با مشتری در مورد هدف از طراحی سایت
- تصمیم بر نوع سایت مورد نظر(فروشگاهی، شرکتی، آموزشی)
- انتخاب قالبها، پالتهای رنگی، و فونتها برای طراحی سایت
- استفاده از ابزارها، تمها و پلاگینهای وردپرس برای طراحی سایت
- تائید نهایی از سوی مشتری
- اتمام فرایند کار
- انجام فعالیت های نگهداری و پشتیبانی سایت(در صورت درخواست مشتری)
سخن پایانی
در این مقاله از وب سایت مهرگان، سعی کردیم تا با بررسی تمامینکات در مورد مزایا و معایب طراحی وب سایت با وردپرس، شما را در داشتن یک وب سایت کامل و زیبا بیشتر راهنمایی کنیم.