اگر هم اکنون در مورد موضوعی خاص در گوگل سرچ کنید، گوگل با جست و جوی هزاران مقاله و مطلب مرتبط در وب سایتهای مختلف، سعی میکند تا بهترین آنها را به شما معرفی کرده و در صفحه اول نشان دهد. حال، کافیست به صفحات سوم و چهارم گوگل مراجعه کنید! در این صفحات گوگل، و صفحات بعد از آن، هزاران هزار وب سایت به اصطلاح مرده و به روز نشده را مشاهده میکنید که دیگر توانایی جذب افراد و کاربران جدید را نداشته و رفته رفته به وب سایتهایی بی استفاده و بدون قابلیت تبدیل میشوند. حال، برای جلوگیری از این امر، وقتش رسیده است تا دست به کار شویم و طراحی وب سایت تغییراتی ایجاد کنیم تا دوباره وب سایت رنگ و رویی تازه گرفته و برای جذب مشتریان و کاربران جدید آمادگیهای لازم را داشته باشد. از این رو از طراحی مجدد وبسایت استفاده می کنیم.
به همین منظور، در این مطلب از وب سایت مجموعه مهرگان اینجاییم تا با پاسخ به این سوال که طراحی مجدد سایت باید چه ویژگی هایی داشته باشد، شما را در داشتن وب سایت پر بازدید و بی نقص بیشتر راهنمایی کنیم.
منظور از طراحی مجدد وبسایت چیست
به طور کلی، منظور از طراحی مجدد وب سایت این نیست که تمامیاجزای وب سایت را خراب کرده و آن را از نو بسازیم. منظور ما از طراحی مجدد یک وب سایت این است که در بخشهای قدیمیو کاربر ناپسند وب سایت خود تغییراتی ایجاد کنیم تا هم کارکردن با وب سایت ساده تر شود، و هم مطالب و طرز چینش مطالب به حالتی قرار گیرند که مخاطبین جدید برای وب سایت شما ارزش بیشتری قائل شوند.
همچنین، زمانی که گوگل احساس کند شما در حال ایجاد تغییراتی در طراحی یک وب سایت هستید، سعی میکند تا شانسی دوباره به شما و وب سایت شما بدهد تا شاید بتوانید دوباره به جذب مخاطبان بپردازید.
بنابراین، در پاسخ به این سوال که طراحی مجدد وبسایت چه مزایایی دارد، میتوان گفته که طراحی یک وب سایت به طور مجدد و بازنگری مطالب آن میتواند روح تازه ای به وب سایت شما ببخشد و آن را راحت تر به دیگر افراد معرفی کند.
چه زمانی به طراحی مجدد وب سایت نیاز دارید
طبیعتا هنگامیکه یک طراح سایت تصمیم میگیرید در سایت تغییراتی ایجاد کند، باید برای آن دلایلی قانع کننده داشته باشد چرا که طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس و طراحی سایت شرکتی با وردپرس یا روشهای دیگر دارای دشواریهایی است که انجام آن باید با دلیل باشد. مهم ترین دلایل اصلی طراحی مجدد وب سایت شامل موارد زیر بوده که پیشنهاد میشود حتما رعایت کنید:
- ریسپانسیو نبودن وب سایت
- لوگو و طراحی وب سایت نامناسب
- سئو نبودن وب سایت
- به روز نبودن تکنولوژیهای وب سایت
- پایین بودن امنیت وب سایت
- بهینه نبودن فرایند خرید

طراحی سایت جدید چه مراحلی دارد
- بررسی وب سایت کنونی: قبل از آن که دست به کار شوید، باید در ابتدا شروع به جست و جو در وب سایت خود بپردازید. سعی کنید همه بخشهای وب سایت را بگردید. به دنبال ایرادات، لینکهای بی ربط و یا هر موضوع مشکل داری در وب سایت خود باشید. سپس از آنها یک لیست تهیه کنید تا در آینده بتوانید آنها را برطرف کنید.
- بازنگری در اهداف و رسالتهای شرکت: حالا نوبت به شرکت شما میرسد. گاهی اوقات وجود دارد که شما در طی زمان تصمیم میگیرید در اهداف و یا برنامههای سازمان خود تغییراتی ایجاد کنید. این اعمال تغییرات در سازمان ممکن است باعث شود که شما در وب سایت خود، طراحیهای آن، و یا حتی لوگوی خود تغییراتی اعمال کنید.
- طراحی و یا خرید قالب مناسب: حال که با همه چیز در مورد شرکت و یا وب سایت خود آشنایی کامل پیدا کرده اید، نوبت به خرید و یا طراحی قالب مناسب برای وب سایت میرسد. در طراحی وب سایت، سعی کنید حتما از افرادی کمک بگیرید که در این کار تبحر لازم را داشته و از طرحها و رنگهایی استفاده میکنند که با هدفهای شرکت شما هم خوانیهای لازم را دارد.
- کد نویسی سایت: همه روزه و با پیشرفت علم برنامه نویسی، تکنیکها و روشهای جدیدی به دنیای طراحی وب سایت اضافه میشود. سعی کنید تا جایی که میتوانید کد نویسی وب سایت خود را به روز کنید و از کدهای بهتری استفاده کنید تا هم وب سایت جالب تری داشته باشید و هم امنیت آن را افزایش دهید.
- به روز کردن محتواهای وب سایت: با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، ممکن است خیلی از محتواهای شما دیگر کارایی لازم را نداشته و یا حتی اطلاعات غلطی را به مشتریان شما بدهد. فرض کنید چندین سال پیش در مورد سریع ترین خودروی تاریخ مطلبی را در وب سایت خود درج کرده اید ولی اکنون که چندین سال از مطلب شما گذشته است، رکورد سرعت توسط خودروی دیگری شکسته شده است. بنابراین، شما باید همه روزه در جست و جوی به روز کردن محتواهای وب سایت خود باشید.
- به روز سازی تصاویر و محتواهای گرافیکی: این به روز کردن محتواها صرفا به محتواهای متنی خلاصه نمیشود. شما باید برای جلب توجه کاربران بیشتر به سمت وب سایت خود، هر چند وقت یکبار در تصاویر و محتواهای گرافیکی خود نیز تغییراتی را ایجاد کنید. نکته ای که معمولا در اینجا توسط افراد فراموش میشود، بحث عدم رعایت قانون کپی رایت است. اگر گوگل احساس کند که عکس شما از سایت دیگری کپی شده است، رتبه سئوی شما بسیار کاهش مییابد.
- اعمال تکنیکهای سئو: یکی از مهم ترین سوالاتی که در اینجا باید به آن پاسخ دهیم این است که سئو سایت در طراحی مجدد چگونه حفظ می شود؟ برای حفظ سئو در هنگام طراحی مجدد وب سایت، رعایت موارد زیر پیشنهاد میشود:
- عدم تغییر در وب سایت اصلی تا زمان اتمام مراحل به روز رسانی
- اگر از وردپرس استفاده میکنید، به طور منظم از وردپرس خود پشتیبان تهیه کنید.
- مدیریت صفحات گمشده
- مدیریت صفحات 404 و یا ارورهای وب سایت
- استفاده از برنامههای خاص برای کنترل محتواها
- بازرسی نهایی وب سایت: در انتها نیز به سراغ بررسیهای نهایی میرویم تا خیالمان از همه چیز کاملا راحت باشد. این روند را باید هر چند وقت یکبار تکرار کنیم تا همیشه به چشم مشتریان بیائیم.
طراحی مجدد وبسایت چه معایبی دارد
- زمان بردن برای کاربران قدیمیتا عادت کردن به سایت جدید
- احتمال تغییر در URL وب سایتها
- هزینه بر و زمان بر بودن وب سایت
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا با پاسخ به سوال در طراحی مجدد یک سایت چه موارد دچار تغییر و تحول میشوند، شما را در داشتن وب سایتی کامل و به روز راهنمایی کرده باشیم.