در دنیای سریع وبی وقفه امروزی، به هر حوزه و صنعتی در جهان که سر بزنید، میتوانید تعداد بسیاری از افراد و شرکتها را ببینید که مانند شما در حوزه فعالیت شما به کسب و کار میپردازند و با شما در رقابت برای بدست آوردن سود بیشتر هستند. حال، همین رقابت بی وقفه سبب شده تا افراد و کسب و کارها به دنبال یافتن راههایی خلاقانه و جدید برای معرفی خود و محصولاتشان به مشتریان خود باشند. یکی از تکنیکهای تولید محتوا و بازاریابی که میتواند ما را به این هدف بسیار مهم و حیاتی نزدیک کند، بحث رپورتاژ تبلیغاتی است. تاثیری که یک رپورتاژ آگهی در سایت مناسب میتواند داشته باشد، به مراتب از بسیاری از روشهای تبلیغاتی دیگر با ارزش تر بوده و بازدهی سریع تری دارد.
اگر شما نیز بازاریاب، تولید کننده محتوا یا حتی صاحب کسب و کار هستید ولی هنوز مطمئن نشده اید که منظور از رپورتاژ چیست و چگونه میتوان با آن به سود بیشتری دست یافت، نگران نباشید.
در این مقاله کامل و جامع از طراحی سایت و سئو مهرگان تمام تلاشمان را کرده ایم تا با توضیح رپورتاژ چیست به زبان ساده، شما را با تعریف و اهمیت رپورتاژ بیشتر آشنا کنیم.
معنی رپورتاژ چیست
در پاسخ به این سوال اساسی که رپورتاژ آگهی چیست، میتوان گفت که به طور کلی، به مقاله ای گویند که با هدف تبلیغ و معرفی یک شرکت و یا محصول تولید میشود، با این تفاوت که به جای قرارگیری در سایت اصلی شرکت تولید کننده محصول، این محتوای رپورتاژ در یک سایت پربازدید دیگر قرار میگیرد.
از آن جایی که این نوع از محتواها در سایت های دیگری قرار میگیرند، معمولا نگارش این محتواها به صورتی است که فرد تولید کننده محتوا به طور غیرمحسوسی مشتریهای احتمالی را از سایت نشر دهنده به سمت سایت اصلی شرکت سوق میدهد. بنابراین اکثر محتواهای رپورتاژی به صورت نیمه آموزشی نوشته میشوند.
در ادامه بیشتر در مورد اینکه محتوا رپورتاژ آگهی باید چگونه نگارش شود، توضیح خواهیم داد.
اهمیت استفاده از رپورتاژ آگهی چیست
رپورتاژ آگهی برای تمامی شرکتها و سایتها، به خصوص کسب و کارهای نوپا و تازه کار، دارای اهمیت فراوانی است. در پاسخ به اینکه مزایای رپورتاژ آگهی کدام است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش اعتبار برند: محتوای سایتی که در سایتهای پربازدید مختلف دیده شود از ارزش بسیار بالاتری برخوردار است.
- به صرفه بودن در مقابل سود بازگشتی: رپورتاژ نسبت به برخی از روشهای دیگر بازاریابی و تولید محتوا هزینه به صرفه تری دارد. در برخی از اوقات نیز اگر تبلیغات شما به اندازه کافی قوی و پرفایده باشد، برخی از شبکههای تولید محتوا مقاله شما را به طور کاملا رایگان در اختیار خوانندگان سایت خود قرار میدهند.
- افزایش سئوی سایت: تاثیر رپورتاژ در سئو به قدری چشم گیر بوده که به هیچ وجه نمیتوان آن را کنار گذاشت. اگر شما نیز مانند برخی از صاحبان کسب و کار نمیدانید که رپورتاژ اگهی چه تاثیری بر سئو سایت دارد، باید گفته که تاثیر رپورتاژ در سئو به این صورت است که وقتی گوگل ببیند که لینک سایت شما در بسیار از سایتهای پربیننده مربوطه قرار گرفته است، ارزش وبسایت اصلی شما را نیز بالاتر برده و این باعث میشود تا وب سایت شما در محل بالاتری از نتایج جست و جو قرار بگیرد.
انواع رپورتاژ
معمولا رپورتاژها به سه دسته تقسیم میشوند:
- رپورتاژهای تصویری: رپورتاژهایی هستند که در آنها از عکسهای خلاقانه و جذاب برای جلب افراد استفاده میشود. توجه داشته باشید که اگر عکسهای شما از جای دیگر کپی نشده باشد، اهمیت و ارزش محتوا نیز بالاتر میرود.
- رپورتاژهای ویدیویی: رپورتاژهایی هستند که در آنها از یک ویدیو کوتاه چند دقیقه ای استفاده شده است. مشکل اصلی این رپورتاژها بحث نشر آنهاست. بسیاری از سایتهای پربازدید، ممکن است محتوای ویدیویی را قبول نکنند.
- رپورتاژهای نوشتاری(متنی): معروف ترین و پرکاربردترین رپورتاژها هستند که در آن فقط و فقط از یک متن قانع کننده و یا خلاقانه برای تشویق مشتری استفاده میشود.

چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم
برای نوشتن یک رپورتاژ تبلیغاتی حرفه ای و پربازده، باید ابتدا این مسیر را به دو بخش تقسیم کرد:
-
نکات مهمیکه قبل از نوشتن رپورتاژ آگهی باید در نظر بگیرید
- انتخاب موضوع مورد نظر: سعی کنید موضوعی را انتخاب کنید که با فرد با خواندن سرتیتر آن به سمت خواندن ادامه مطلب شما سوق پیدا کند.
- آماده کردن عکس و فیلمهای لازم: اگر قصد دارید در مطلب خود از عکس و فیلم استفاده کنید، حتما آنها را از قبل آماده کنید و سعی کنید محتوای یونیک و خودساخته ای داشته باشید و از سایتهای دیگر کپی نکنید.
- سایتهای مناسب خود را پیدا کنید: از اصلی ترین سوالاتی که در مورد رپورتاژ از ما پرسیده میشود، این است که واقعا چه سایتی را برای درج رپورتاژ آگهی انتخاب کنیم؟
پاسخ به این سوال امری بسیار دشوار است، اما به طور کلی پیشنهاد میگردد سایتهایی را برای تبلیغات خود انتخاب کنید که هم پربازدید باشند و هم مشتریان هدف شما در آن قرار داشته باشند.
-
هنگام تهیه رپورتاژ آگهی به چه نکاتی باید توجه کنیم
- دستور ندهید: سعی کنید مطلب خود را طوری بنویسید که در آن خود را به عنوان یک راهنما معرفی کنید و نه یک رئیس که قاطعانه در مورد محصولش حرف می زند.
- از خود تعریف نکنید: در یک رپورتاژ باید حداکثر سه بار نام شرکت و یا محصول شما تکرار شده باشد. از تعریف کردن و زیاده روی جدا خودداری کنید.
- ادیت کردن فراموش نشود: بعد از نوشتن کامل رپورتاژ، حتما چند بار آن را بررسی کنید تا خط قرمزی از مشتریان، مدیران شرکت و یا سایت نشر دهنده را رد نکرده باشید.
سخن پایانی
در دنیای امروزی، صاحب کسب و کاری که نداند تبلیغات رپورتاژ چیست، مانند راننده ای است که نداند پدال گاز خودرو کجاست.